19 February 2013

Un oras mic cu doua Chevroleturi / One small town, two Chevrolets

Recent a aparut de vanzare pe www.mercador.ro un Chevrolet din 1937 in Tecuci. Saraca masina e una din cele mai maltratate antebelice din Romania. Nu stiu daca fata, cu expresia ei amarata, e inspriata dupa un Cord, sau pur si simplu daca fusese reparata dupa un accident in cel mai simplu fel posibil. Oricum, dupa poze sa pare ca e prea coapta pentru o restaurare economica (mai ales la pretul de 10000 Euro!).

Ce e totusi de observat este ca Tecuciul, cu vreo 30000 de suflete, nu e deloc un oras mare; totusi mai detine inca un Chevrolet antebelic, modelul rosu din 1939, in stare de functionare si restaurat (desi destul de rudimentar). Asta pe langa splendidul EGO din 1924 la muzeul mixt din oras. Clar, inca mai avem destule masini interesante ascunse. Trebuie doar sa continuam vanatoarea!

Recently, on www.mercador.ro, a 1937 Chevrolet appeared for sale in Tecuci. The poor car is one of the most mistreated pre-war cars I've seen in Romania. I don't know whether the front end, with its downcast epsression, was inspried by a Cord or simply was repaired in the simplest way possible after a crash. Anyway, it looks to be beyond economical repair - espeically at the 10000 Euro asking price.

What is notable is that Tecuci, at around 30000 inhabitants, is by no means a large place, and it has another pre-war Chevrolet, a 1939 model, restored (albeit rudimentarily) and driving. This as well as the superb 1924 EGO at the local museum. So it's clear that there are a fair few interesting cars hidden and awaiting discovery. All we need to do is keep up the hunt!











3 comments:

  1. L-a tinut in ploaie 20 de ani iar acum vrea 10.000 euro pe el. Masina aceea va ajunge la fier vechi. Daca se trezea acum 10 ani cand inca era un vis sa-ti aduci masini din import poate reusea sa o vanda cu 2000-3000 Euro. Asta atunci, pt. ca acum nu mai ia nici 1000 de euro pe el. La fel am patit si eu cu masina mea care a stat inainte sa o iau 5 ani la un samsar care credea ca face o mare afacere cerand 6000 Euro pe un Opel Super 6 din '37. Au trebuit sa treaca 5 ani pana cand a realizat ca nu o poate vinde. Nu orice fier vechi e valoros si nu orice masina se poate repara. De ex. e mai ieftin sa cumperi un Chevrolet bun decat sa-l repari pe cel albastru. CT

    ReplyDelete
  2. Vaaaai, dar de ce nu a avut grija de ea oare?:(

    ReplyDelete