22 May 2011

Un rarisim ARO salvat / A very rare ARO saved

In 1975 si 1979, fabrica ARO a incercat sa exporteze ARO 24 in Anglia. A esuat, si masinile nu au rezistat foarte mult. Pana recent se credea ca nu mai exista niciun supravietuitor ... pana exemplarul de fata, care a stat intr-o sura din 1988, fost salvata de jurnalistul Sam Glover, care are o colectie impresionanta de masini, inclusiv un Tatraplan din anii 40, si singura Dacie Sport din Anglia... Il felicitam!

Acest ARO, care va fi complet restaurat, e aproape sigur unicat in lume. O poza cu un ARO englezesc in anii de glorie se gaseste mai jos. Aceasta saraca masina a supravietuit numai trei ani si jumatate...




In 1975 and 1979, ATO tried to sell its 24 model on the UK market. Both attempts failed and the cars disappeared from British roads very quickly. Until recently it had been thought all examples had vanished in the mists of time - until this remarkably original survivor turned up in a barn, where it had been since 1988. It has since been rescued by journalist Sam Glover, owner of an impressive fleet of cars with an Eastern European flavour, including a Tatraplan and a Dacia Sport. Congratulations!

This ARO is almost definitely unique. Another British example, in its glory days, is also pictured. This particular one only managed to survive three and a half years...

5 comments:

  1. Cine V-a povestit asa ceva? ARO 242 nu este în posesia Domnului Sam Glover, nici restaurat nu este. Pozele sunt din anul 2011.

    ReplyDelete
  2. Cititi atent si va documentati, postul e din 2011, cand masina era la Sam. Informatiile le am de la el - dvs?

    ReplyDelete
  3. Au fost masini extraordinare la vremea lor.

    ReplyDelete
  4. Da. Scuze! Acuma vad ca postul este de atunci. ARO se pare sa aibe o odisee de vreo 6-7 ani în spatele lui. Ultima data a fost vazut în primavara, în Portul Wilhelmshaven din Germania.

    ReplyDelete