26 November 2012

Horch 830 camioneta la razboi / Wartime Horch 830 truck

Rara imagine color surprinsa in Romania, in perioada razboiului. In Romania antebelica, Horch era o masina rara si valoroasa, in varianta sport fiind un simbol al bunastarii precum Audi-ul R8 contemporan. Aceasta masina de telecomunicatii e un 830, un model mai mic. Din pacate Horchuri nu au mai supravietuit in tara, desi am auzit zvonuri despre un sasiu recarosat. Totusi, am - si voi pune pe blog - imagini cu un rarisim 853 roadster in Bucurestiul anului 2001.

Rare colour image taken in WW2 Romania. The Horch was a rare and valuable car in pre-war Romania, the sporting version being a status symbol not too dissimilar from today's Audi R8. This telecommunications vehicle was an 830, a smaller model. Unfortuantely, there are no more Horchs left in Romania, although a rumour exists of a surviving chassis with a new body grafted onto it. However, I do have - and will present - footage of a hyper-rare 853 roadster in 2001 Bucharest.


3 comments:

  1. Acesta trebuie sa fie o conversie dintr-un model limuzina rechizitionat. Acestea au fost apoi gasite cu greu si readuse in special in Germania dupa 1990. CTase

    ReplyDelete
  2. Exact - marea majoritatea primind caroserie de roadster. Inca sunt cateva camionete de vanzare prin Cehia si Ucraina.

    ReplyDelete