2 July 2015

Peugeot-ul 404 de la Biserica Rusa / The Peugeot 404 at the Russian Church

Timp de ani de zile, un locatar din zona Bisericii Ruse, de pe strada Ion Ghica din centrul Capitalei, se deplasa cu un Peugeot 404 alb. Era un punct de reper in marea de Dacii din zona (plus Skodele de la ambasada cehoslovaca). In 2006 l-am surprins in poza nr 5; circula, desi rar. A mai stat in acelasi loc cativa ani si dupa 2008 a disparut. Credeam ca masina era REMATizata de mult tip, dar se pare ca inca exista, dovada fiind ultimele doua poze, luate in aprilie, aratand masina intr-o curte pe soseaua Pipera. Se tine destul de bine batrana, mai ales tinand cont ca a fost abandonata de cel putin 6 ani: 404 era bine-cuonscut pentru robustete. Cine stie ... poatea va avea un viitor mai stralucitor. Ar merita!

For many years, a resident of the area around the Russian Church in Bucharest drove around in a white Peugeot 404. It was a familiar sight in the sea of Dacias (and Czechoslovakian Embassy Skodas). In 2006 I photographed it (picture 5) - it was still being driven then, albeit rarely. It stayed in the same place for a few more years and disappeared after 2008. I assumed it had long been crushed, but - according to photos taken in April - it still exists, in a courtyard in Pipera. It's not in bad condition considering how long it's been abandoned for - but then the 404 was a notably resistent vehicle. Perhaps it might have a brighter future. It deserves it!

In 1985

In 2003

In 2004

In 2005

In 2006

Circa 2007

In 2008


In 2015



9 comments:

  1. Tin minte Peugeot-ul, cred ca era o versiune mai noua, avea inclusiv lampi de marsarier (portocalii) si ceasuri de bord rotunde.

    ReplyDelete
  2. Solida masina a fost !

    ReplyDelete
  3. In realitate masina arata f rau, nu se vinde, este la un intermediar care candva se ocupa cu masini in leasing din ce am inteles de la paznici.

    ReplyDelete
  4. E si acum in curtea din Pipera, langa magazinul Kawasaki Aprilia. Din pacate, nu mai arata chiar bine pentru ca o cam mananca rugina.

    ReplyDelete
  5. E si acum in curtea din Pipera, langa magazinul Kawasaki Aprilia. Din pacate, nu mai arata chiar bine pentru ca o cam mananca rugina.

    ReplyDelete
  6. E greu ca azi sa-ti imaginezi ca era o vreme cand Peugeot batea BMW la clasa mare....

    ReplyDelete
  7. Update: din pacate (sau sa speram ca din fericire daca o reconditioneaza cineva), masina a disparut din curtea din Pipera. La sfarsitul saptamanii trecute era inca acolo, insa cu numarul dat jos, iar luni, 21 noiembrie 2016, era deja disparuta...

    ReplyDelete
  8. Intotdeauna ne surprindeti cu informatii extrem de interesante.

    ReplyDelete