8 December 2015

La vanatoare in 2005 / Hunting in 2005

Am prezentat deja poze din 2002-3 cu masini vechi vazute de mine in Romania (aici si aici). Acum e timpul sa mergem cu cativa ani mai tarziu, in vara anului 2005. Aveam primul aparat foto digital, si am fotografiat ce mi se parea interesant: masinile care erau pe calea de disparitie. Marea majoritatea masinilor prezentate aici au disparut in urmatoarele 12 luni.

I've already presented photos from 2002-3 with old cars seen in Romania (here and here). It's now time to wind the clock forward a little, to the summer of 2005. I had my first digital camera and snapped what seemed interesting: cars which were about to disappear off the roads. Most of the cars below were, indeed, no longer there a year later.
Dacia 1300 si Skoda S100, Piatra Neamt. Incredibil, Skoda inca exista in stare foarte buna.

Opel, zona Viilor, Bucuresti

Moskvich, Piatra Neamt. Disparut in 2006.


Volkswagen, zona Aurel Vlaicu, Bucuresti. Ma intreb daca e o fosta masina de militie.

SR, Constanta. Langa ea era o Dacie 1302. Inca mi-e ciuda ca n-am fotografiat-o. 

Moskvich, Piatra Neamt. Masina nu circulase din 1981. In August 2005 a ajuns la fier vechi.


Dacia 1100, Piatra Neamt. Disparuta in 2006.

Volga taxi, Piatra Neamt. Vanduta cu 4 milioane jumate. . 

Fiat 1500, Piatra Neamt, in stare groaznica, in ultimul an de viata.


2x Lancia Trevi in Bucuresti. O masina aproape uitata. In anii 80, circula una in judetul Neamt cu numere 12-NT-xxx. 

VW perfect conservat, zona Viilor, Bucuresti


VW 1600, an 1968, Piatra Neamt. Era acolo de ani de zile. Ulterior a fost de vanzare, apoi a disparut. Era unul din 2 in oras. 

R16, str Ion Ghica, Bucuresti, inca in stare buna si folosit zilnic.

BMW seria 3 in stare de epava, Bucuresti

Dacia 1300, 1971, Piatra Neamt. O masina in stare perfecta care astazi, dupa moartea proprietarului, zace ruginita si abandonata. 

Dacia 1300, Piatra Neamt.

Volga M21, Constanta. O masina care inca exista: era de vanzare cu 2,000E anul asta. Motor schimbat cu unul pe motorina.

Volga M24, Piatra Neamt. Masina in stare buna si relativ originala. Din pacate a disparut in 2006. 

11 comments:

  1. VW-ul albastru este restaurat, a fost in perioada respectiva la vanzare. Restaurarea s-a facut la Bucuresti, pretul era 5000 euro, o suma mare la acea data, dar merita. Restul masinilor cu exceptia broastei nu meritau restaurate deoarece gaseai in stare rezonabila astfel de masini la data respectiva. Nici astazi nu e rentabil sa le restaurezi, unele sunt molestate. In alte tari apropiate nu le vezi in aceasta stare jalnica, au ajuns asa pe fondul unei combinatii indolenta & lipsa piese tipice spatiului nostru, vad masini vechi in Ungaria sau Serbia dar nu arata asa jalnic, romanii nu apreciaza aceste lucruri dar daca vad un interes cer mii de euro pe ceva ce au tinut in ploaie ani de zile fara sa le pese. C.tase

    ReplyDelete
  2. Total de acord! In acea perioada, Romania era plina de masini vechi - unele in circulatie, altele ruginind in fata blocului. Nici astazi, nu toate merita salvate. Partea trista e ca odata cu epavele, s-au dus multe masini ingrijite, unele impecabile.

    ReplyDelete
  3. Foarte foarte interesante pozele, la fel ca intreg site-ul! Felicitari!
    Dacia 1100 este cumva dintr-un lot refuzat la export intr-o tara din America de Sud (ca taxi), sau pur si simplu a fost revopsita de propietar?
    Vazand pozele, mi-am amintit de cat de multe masini vechi erau in Vitan in aceeasi perioada... Aveam 5-6 ani, dar imi amintesc perfect de doua Opeluri Rekord (un A si un B) in aceeasi parcare, un Fiat 124S (cam ponosit, dar inca avea viata in el) sau Moskwitch 408 (impecabil). Evident, toate disparute... Au mai ramas un Range Rover din prima serie si un IMS (ambele folosite des!)

    ReplyDelete
  4. volga gaz 24 taxi din poza a fost a mea,avea nr. de inm. 1-NT-1166.din pacate a vanduto cu banii aia daca spui tu,un dobitoc betiv care cica era var cu mine.daca as fi avuto in ultimii ani as fi restaurato.respect,cristi.sal.

    ReplyDelete
  5. Pacat! Si eu am avut asa ceva... Mai era o Volga neagra in centru. 1-NT-1199.

    ReplyDelete
  6. Imi aduc aminte cu placere de aceste modele.

    ReplyDelete
  7. Msini excelente pe care astazi nu le mai vedem

    ReplyDelete
  8. pacat ca multe masini de genul frumoase si bune au disparut ... si cica se zice despre masinile volga neagra sau daciile negre ca au o legenda cam sinistra in perioada comunista

    ReplyDelete
  9. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie acum 3 luni și de atunci viața mea a fost plină de dureri, tristețe și frângere de inimă, pentru că el a fost prima mea iubire cu care mi-am petrecut toată viața. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui vrăjitor numit Dr. DAWN, că el poate aduce înapoi iubitul în câteva zile, am râs și am spus că nu sunt interesat, dar din cauza dragostei pe care prietenul meu o avea pentru mine. , ea l-a consultat pe marele vrăjitor în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea după 3 zile, soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni că îi este dor de mine și că îi pare atât de rău pentru fiecare lucru prin care m-a făcut să trec. S-a întors la mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu-mi vine să cred, pentru că este extrem de incredibil. Îți mulțumesc Dr.dawn, pentru că mi-ai adus înapoi iubitul și, de asemenea, iubitului meu prieten care a mijlocit în numele meu, pentru oricine ar putea avea nevoie de ajutorul acestui mare vrăjitor, iată contactul WhatsApp: +2349046229159

    ReplyDelete
  10. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe DR WALE pentru munca sa minunată în viața mea, am fost separat de soțul meu de cinci ani și nu am fost mulțumit că aveam nevoie să-mi aduc soțul înapoi, deoarece viața de singurătate a fost atât de îngrozitoare pentru mine și pentru cei trei ai mei. Copii Am căutat despre vreun posibil vrăjitor care poate aduce înapoi iubitul și apoi am dat peste DR WALE Am văzut un comentariu despre DR WALE, cum aduce iubiții împreună cu vrăjitorul lui L-am contactat și m-a ghidat. Am cerut soluții, a început remediul pentru vraja mea, a cerut niște informații pe care i le-am trimis și mi-a mai spus că trebuie să cumpărăm niște articole pentru ca vraja să-mi funcționeze definitiv și pe care i-am simțit banii. după câteva săptămâni, soțul meu mă sună și începe să-mi ceară iertare pentru tot ce se întâmplă. Sunt atât de fericit acum că ne-am întors din nou ca o singură familie pentru oricine ar putea avea nevoie de ajutorul marelui vrăjitor. Puteți contacta WhatsApp: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    ReplyDelete