28 October 2012

TV-7 in 1965

Aceste imagini absolut rarisime surprind un autobuz TV-7 in zona Moldovei in 1965. TV-7 a fost fabricat intre 1964 si 1967, ulterior fiind inlocuit de TV-71, o varianta usor modernizata. Autobuzul cu un design de-a dreptul futurist a fost conceput in mod special pentru drumuri interurbane, mai ales la munte. Motorul era un V8 de Bucegi. Bine inteles, nu mai exista asa ceva de mult in Romania. Totusi sa pare ca 2 sau 3 exemplare de TV-71 au supravietuit in Cehia, e drept in stare de epava.

These extremely rare images show a TV-7 bus in the Moldova region in 1965. The TV-7 was made between 1964 and 1967, before being replaced by the slightly modernised TV-71. The bus, with its distinctive space-age design, was designed for inter-urban journeys, especially in mountainous regions. It was powered by the V8 Bucegi engine. Of course, none survive in Romania, but it seems that 2 or 3 TV-71 examples exist in the Czech Republic, albeit in terrible condition.

5 comments:

  1. Frumos ar fi daca mai exista si acolo sa fie aduse acasa si restaurate.

    ReplyDelete
  2. De cand Brasovul, Branul si Campulungul sunt "in zona Moldovei"? S-a dat deja legea cu noua impartire administrativa?... In rest, totul OK.

    ReplyDelete
  3. M-am luat dupa numarul de BC, nu cunosc soselele dupa imagini.

    ReplyDelete
  4. In Republica Ceha pe unde? Sunt in Brno si poate reusesc sa va ajut. Mi-ar face mare placere.

    ReplyDelete