13 November 2011

Salt peste timp - Lloyd LP 600

Lloyd era o masina destul de populara in Germania anilor 50. Simple, fiabile, ieftine, era fara discutie o masina pentru clasa muncitoare. Se pare ca au ajuns si in Bucuresti. Ma intreb daca a masina rosie e de fapt cea din poza alb-negru, reinmatriculata in anii 90 cu numere 2B si cinci cifre. Din pacate, nu cred ca a supravietuit vreun exemplar in Romania, desi prin 2006 un tip cumpara piese pentru asa ceva.

The Lloyd was fairly popular in 1950s Germany. Definitely a car for the people, it was simple, reliable, and cheap. It seems as if a few made their way over the Iron Curtain and ended up in Bucharest. I wonder whether the cars in the photo are one and the same. Sadly, I doubt there are any left over here, although I do recall seeing, in 2006, an ad looking for spare parts.

1 comment:

  1. Cea alb rosie era pe la Unirii, cum mergi pe bulevard spre Casa Poporului pe dreapta. A disparut de f multa vreme. O alta masina, bej, era in zona Tei, a doua strada la dreapta dupa parc cu mergi dinspre Barbu Vacarescu, intr-o curte langa sina de tren. Si asta a disparut. Cea din Tei avea (parca) hard-top metalic.

    ReplyDelete