24 September 2011

Parfum interbelic / A taste of the 1930s

De la Stefan, avid cititor de blog, o poza interebelica cu bunicul sau langa un Chevrolet din 1934. Masina e proaspat spalata, desigur ca sa arate cat mai frumoasa in poza: mandria oamenilor in fotografie este evidenta. Masina in acea perioada era, bine inteles, o emblema a bunastarii sociale, un simbol ca Romania putea sa tina pas cu alte tari europene, si o tinta pentru foarte multi oameni de clasa mijlocie: daca muncesti, poti sa ai si tu asa ceva. Si cand ai ajuns - de ce sa nu fii mandru si tu un pic?

From Stefan, a keen reader of this blof, an interwar photograph with his grandfather next to a 1934 Chevrolet. The car is freshly washed so as to appear as shiny as possible; the pride of the people standing around it is clear. In that era, the car was of course a symbol of proposerity, and also one of Romania being equal with other European countries. It was a reasonable aim for a middle-class family to own one - provided, of course, that one worked for it. And once you have one, why not be proud of it a little?

3 comments:

  1. Mie mi-este greu sa nu remarc billboard-urile din spate la bere Azuga (o marca apropiata de mine). Excelenta poza :)

    ReplyDelete
  2. E simpatica ca's si toate sticlele celea pe langa masina :) Cine'o fi condus dupa ce au facut poza?

    ReplyDelete
  3. Excelenta, dar si nostalgica..... Apropa: imi poate spune cineva unde se mai poate bea o bere ''delicioasa'' de Azuga????? Cu multumiri anticipate, M Drosu

    ReplyDelete