11 March 2010

Renault 15 in Timisoara

Continuand tema "atunci si acum" stabilita de Fiatul 2800, de mult stiam despre un Renault 15 galben din Timisoara care circula in oras din anii 70. Am fost deci placut surprins sa gasesc o vedere veche din Timisoara cu ... un Renault 15 galben. Sigur, e posibil sa fie o coincidenta, sau ca masina din vedere sa fie din straiantate, in trecere prin Romania. Totusi inclin sa cred ca, pentru ca 15-ul nu a fost un model foarte comun, mai ales prin Timisoara comunista, e vorba de acceasi masina.





Continuing the "now and then" theme... I had known for a long time that there has been a yellow Renault 15 in Timisoara since the 70s, so I was pleasantly suprised to find a 1970s postcard from Timisoara showing ... a yellow Renault 15. Of course, it could be a coincidence: the 15 in the postcard, for example, could have just been passing through Romania. However given the uncommonness of the 15, especially in the Eastern bloc, I'm inclined to believe it's the same car.

3 comments:

  1. Acest Renault lam vazut de prima data intr-o hala din curtea Facultatii de Constructii din TM ,pe cand eram stundent in anul 1.
    Aveanr vechi si era prafuit deoarece in aceea hala se efectuau teste pe beton.
    Ma bucur sa o revad°

    ReplyDelete
  2. E de vanzare! 500 Euro... http://www.bestauto.ro/renault/15tl/autoturism/auto/1714184.htm?pgsource=searchresult&fuelname=benzina&year=1971&colorname=galben&countyname=timis&price=500&tabid=1&pictureid=5#breadcrumb

    ReplyDelete
  3. In epoca acest model era destul de raspandit, circuland cu acele vestite 12-B-_ _ _ _ , conduse de studenti straini. In Tm., oras universitar, probabil erau oarecum frecvente. In Cj erau destul de multe.

    ReplyDelete