4 August 2015

Din Craiova interbelica / From inter-war Craiova

Ca un oras mare, Craiova avea o gramada de masini... Aceste poze, puse pe Facebook pe contul "Craiova de ieri", surprinde o parte din ele. In 1933 prefectura Craiovei avea 733 autovehicule inscrise (din care 83 taximetre) - la sfarsitul deveniului numarul ajunsese cert la peste o mie (autobuzul aeroportului Craiova purtand numarul 1234-Cv). Judecand dupa poze, majoritatea erau de origine americana, desi se vede si o representatnta FIAT.

As a large city, Craiova had a lot of cars... These photos, posted on Facebook on the "Craiova de ieri" (Craiova of yesterday) account, capture some of them. In 1933 there were 733 vehicles registered at the town hall, of which 83 were taxis. By the end of the decade that number had increased to at least a thousand, the Craiova airport bus being registered 1234-Cv. Judging by the photos, the vast majority of vehicles were American, although the FIAT dealership is also visible.4 comments:

  1. Unde sunt toate bijuteriile astea acum?

    ReplyDelete
  2. Bine ai revenit!

    ReplyDelete
  3. Cine stie - in RO sunt ff putine masini care au supravietuit din anii 20, mai ales in stare buna. In stare decenta, avem un Ford T si un Fiat 509 in Bucuresti (plus un Fiat transformat in camion); un Renault in Craiova; un Willys-Knight in Hunedoara; un Chevrolet in Arad; un EGO in Tecuci; si celebrul Berliet in TM... In rest, mentionam un Peugeot care va intra la restauare, sasiul unui Fiat 501 descoperit la Craiova cu o caroserie de Skoda, si Morrisul constantean.

    ReplyDelete