23 November 2010

Fiat 125

Din seria "Masinile Comunismului", doua poze color din 1977 aratand Fiaturi 125. Masina, foarte populara pentru elita sociala anilor 70, a fost importata in 250 exemplare pentru vanzare pe piata libera, numar care nu include exemplare destinate institutiilor sau importate neoficial. Paralel, au sosit in tara 250 Fiaturi 124, un celebru proprietar fiind soferul de curse Alexe de Vassal, masina fiind si astazi in stare excelenta.


Two colour photos from 1977 showing Fiat 125 cars. 250 of these cars, very popular among the Romanian social elite in the 70s, were imported and put up for sale: in addition to this, many cars were imported direct to institutions, while some maide their way to Romania on a less official level. In parallel, 250 124s were also imported, one prominent owner being the racing driver Alexe de Vassal, whose car is still in excellent condition today.

9 comments:

  1. Supermasina 125-ul. Acum cativa ani doua dintre aceste masini, ambele vopsite negru(culoarea oficiala..???, inca circulau prin Bucuesti. In prezent una dintre ele este parcata pe strada Brezoianu (semiparasita, iar cealalta o vedeanm destul de des in fata Miniterului Transporturilor din Bucuresti.Aceasta din urma cred ca a fost revopsita (visiniu)prin 2007-2008.
    DAN

    ReplyDelete
  2. Intr-adevar, o masina excelenta, in plus cu o foarte buna rata de supravietuire in Romania.

    ReplyDelete
  3. Ar mai fi de adaugat faptul ca 125-ul a aparut si cateva filme romanesti:,, Iarba verde de acasa", ,,Angela merge mai departe", ,,Reteaua S"
    DAN

    ReplyDelete
  4. Interesant! Chiar nu stiam, o sa incerc sa le caut. Pentru mine cel mai tare Fiat in filmele romanesti, totusi, ramane 1500 Spider din "Parasutistii"...

    ReplyDelete
  5. Am uitat sa mentionez si filmul ,,Din nou impreuna" (RO), in care apare un F.125 de culoare neagra cu insemnele ITB (TAXI). In privinta Fiatului 1500 Spider si eu am aceiasi parere si chiar am avut o discutie cu Bogdan(AUTOMOBILIA), pe blogul sau, despre aceasta masina.
    DAN

    ReplyDelete
  6. Txi?! Nu stiam! Alt posesor de 125 era Ilie Nastase, avea si un Ford Capri importat din Anglia. Ref 1500 Spider am undeva imagini preluate din film, am sa le postez. Bogdan e de nota 10+!

    ReplyDelete
  7. Salut,


    Legat de OPEL ADMIRAL am vazut unul si in GIURGIU undeva la iesirea spre SLOBOZIA cu ceva modificari ,dar spunea ca are motorul original pe care il schimbase consumind destul de mult,
    Interesant,blogul D-voastra foarte documentat,felicitari
    LONTOS C-tin

    ReplyDelete
  8. salut
    dle lontos
    ma intereseaza daca motorul d epe admiral e de 2600cmc deoarece s-ar parea ca e cam acelasi motor ca si pe kapitan
    m-ar interesa acest motor

    ReplyDelete
  9. Pacat de motor schimbat. Si cea din Cta are motor IFA. Ar mai fi un exemplar in Bucuresti, tot pe motorina...

    Intr-adevar, motorul de 2600 era si pe Kapitan. Practic cea mai mare diferenta era cea de accesorii.

    ReplyDelete