26 January 2012

Chevroletul nemuritor / The Chevrolet that refuses to die

Multi dintre voi probabil cunoasteti siteul "vanatorii de epave", vanatoriideepave.3x.ro . Pozele de acolo, majoritatea facute in zona Craiovei acum peste zece ani, sunt de-a dreptul spectaculoase si arata ce fel de masini interesante existau chiar in provincie in acei ani. Chiar si antebelice. Bine inteles, majoritatea sunt fier vechi dar recent s-a redescoperit un Chevolet din 1937. Masina se gaseste de vanzare pe un site britanic. Dupa numarul de Oltenia nu a circulat dupa 1966, si vizibil conditia s-a deteriorat dupa anii 90 cand a fost fotografiata. Totusi, e bine ca a supravietuit si, cine stie, poate se va si restaura. In Romania mai sunt cel putin 5-6 Chevroleturi din 37-39, majoritatea in stare precara desi unu, in Tecuci (GL99POD), e restaurat intr-un mod destul de rudimentar.

Many readers may be aware of the "Wreck Hunters" website, vanatoriideepave.3x.ro . Most of the photos there were made in the Craiova region over ten years ago, and provide a fascinating snapshot of the spectacular vehicles existing in the Romanian provinces at that time - even pre-war vehicles. Unsurprisingly, most of the cars have disappeared, but recently, a 1937 Chevrolet was rediscovered on a British website. Jusging by the Oltenia plate it has not been driven since at least 1966, and the condition is visibly worse than when it was photographed in the mid 1990s. However, it has survived and may perhaps get a new lease of life. In Romania there are at least 5 or 6 other Chevrolets from the 37-39 generation, most in precarious condition but one, in Tecuci, restored, albeit rudimentarily.






9 comments:

  1. Trosc si-un spam.... Amice, daca vreau torenti, caut pe google!

    Volganeagra, vad ca totusi cineva a conservat cumva masina aia, este data cu ulei ceva.

    ReplyDelete
  2. Mircea, eu cred ca totusi nu e ulei, ci apa dintr'o zi ploioasa, de toamna poate ... :)

    ReplyDelete
  3. Dupa ce a lasat-o in ploaie 20 de ani acum o vinde pentru restaurare. Este foarte greu de restaurat o masina in aceasta stare - este mai ieftin sa cumperi una identica in stare buna. Imi pare rau dar trebuia sa o vanda acum 20 de ani, opinia mea este ca acum nu se mai poate folosi decat pt. piese. C.Tase

    ReplyDelete
  4. As fi interesat de numarul de inmatriculare,cum pot lua legatura ,
    Multumesc anticipat

    ReplyDelete
  5. aveam si eu cateva poze cu aceasta masina din 2005 cand era pe strada, ulterior dupa cativa ani a ajuns in curtea proprietarului

    ReplyDelete
  6. masina este in perfecta stare in curtea proprietarului

    ReplyDelete
  7. la ce adresa de email pot atasa pozele?

    ReplyDelete
  8. Vesti bune. Masina e in restaurare, la Vaslui. Proprietarul a mai cumparat doua epave autohtone, din trei vai iesi una. Partea buna este ca multe elemente s-au pastrat nesperabil de bine, masina fiind foarte putin folosita, practic numai in anii 30 si 60. ma bucura ca e pe maini bune!

    ReplyDelete