16 January 2012

O sovietica peste hotare / A Soviet Abroad

Nu numai romanii plec peste hotare! Acesta Pobeda se afla intr-un sat italian. Inca este intr-o stare decenta de conservare, numai stopurile de TV fiind semnele exteriorare de o viata in Romania. Dupa numere, emise prin 1985, inca circula in anii 80. Intr-un fel e pacat faptul ca 99% nu mai va vedea meleagurile romanesti, mai ales cand e probabil cel mai bine conservat exemplar de Pobeda Mk1 inmtriculat in tara. Pe de o alta parte, banuiesc ca va fi restaurata in Italia, iar daca ramanea in tara cine stie in ce hal ajungea. In Romania inca sunt poate 10-20 Pobezi, una (crem) restaurata (cat de cat OK desi cu repere de Warszawa), una, in Satu Mare, in curs de restaurare, celelalte nu. In plus inca exista cel putin un model 4x4 care arata extrem de bine.

Not only Romanians emigrate! This Pobeda is in an Italian vollage. It's still in a decent state of preservation, only the TV tail-lights belying its life in Romania, where the numberplates, issued in about 1985, mean that it was still driving around until at least the 80s. In a way, it's a shame it will probably never return to Romania, especially as it's probably the best-preserved Mk1 Pobeda registered in Romania. On the other hand, in Italy it will probably be restored, while in Romania who knows what state it would end up in. Romania still has about 10-20 Pobedas, one (cream), restored (relatively decently though with Warszawa parts), one being restored in Satu Mare, the others unrestored. There is also at least one 4x4 version which looks superb.

7 comments:

  1. In afara de stopurile de TV, cred ca mai sunt anvelopele de fabricatie romaneasca si"ochii de pisica"de bicicleta Pionier(fabricatie romaneasca la sfarsitul anilor 60).
    DAN

    ReplyDelete
  2. SUPERBISIMA!!!

    Proprietarul Pobedei 4x4 mai are doua, obisnuite. Una e in stare foarte buna, cealalta e in curs de restaurare. Pentru poze si detalii, intra pe "Volga forum", sectiunea "Cafenea", subsectiunea "Auto", subiectul "Pobeda", pagina 2. As posta un link aici, dar stiu din experienta ca, pe acest tip de blog, link-urile nu pot fi accesate.

    ReplyDelete
  3. Pacat ca nu se va restaura in tara, grozav insa ca va fi restaurata!

    ReplyDelete
  4. Demential ! oare cum a ajuns in Italia ?

    ReplyDelete
  5. cine stie ... Poate chiar pe patru roti! Oricum nu e prima...

    ReplyDelete
  6. Eu sunt proprietarul celei din satu mare, restaurarea a inceput nu in forta pentru ca nu imi permite nici timpul nici banii dar sunt pe drumul bun, vreau sa salvez pentru ca dupa cum se observa lumea nici nu prea mai stie cum arata o pobeda, si mai ales multi se intreaba oare mai exista asa ceva.......

    ReplyDelete