19 March 2012

Chevroletul pompierilor din Lipova / The Lipova firemen's Chevrolet

Am aflat cu bucurie ca inca exista destule autospeciale pentru pompieri in tara, unele de-a dreptul interesante. La Recas e un Ford AA; se spune ca exista pe undeva si un Henschel din anii 40; au supravietuit si doua camioane Praga de la inceputul anilor 50, si o pereche de SR-101 cu cabina originala, pe langa destule exemplare pe sasiu de SR-101. Cel mai vechi totusi se afla la Lipova, jud Arad - e vorba despre un Chevrolet din 1927. Articulul spune totul! E fantastic ca asa ceva a fost pastrat atati ani.

I recently was pleased to find out there are still a fair few old fire trucks in Romania, some of which are rather interesting. There is a Ford AA at Recas, and, rumour has it, a 40s Henschel somewhere else in the country; two early 1950s Pragas stil survive, and two SR-101 modesl exist with the original bodywork, as well as a few other ones on a SR-101 chassis. The oldst, however, is in Lipova, Arad, and it's this 1927 Chevrolet. Details in the article! Wonderful that it has survived all these years.


4 comments:

 1. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  ReplyDelete
 2. Cât de tare e stirea...

  ReplyDelete
 3. Nu ma pricep foarte bine, ma uit pe blogul tau din placere, nu ca as fi un pasionat al fenomenului, insa n-am putut sa nu remarc cat de mult seamana cu aceasta: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282046_2077461130701_4463295_n.jpg
  Este o poza facuta la o statie de pompieri din Porto, Portugalia. Daca vrei poza la rezolutie maxima, ti-o pot trimite pe email. De asemenea as fi curios daca mi-ai mai putea da cateva detalii despre masina din poza mea.

  ReplyDelete