17 October 2010

Skoda 1200

Una din putinele masini care a ajuns in Romania anilor 50 a fost Skoda 1200. Modelul, fabricat intre 1952 si 1956, si pana in 1961 in varianta modenrizata 1961, a circulat si pe strazile Romaniei, in varianta berlina si break. Despre breakuri si varianta folosita de posta o sa vorbesc mai tarziu. Probabil putine berline au fost importate, clar nu mai mult de cateva sute. Una, in Maramures, a supravietuit in stare modificata. Skoda are o bogata istorie in Romania incepand cu anii 30, si a fost una din putinele marci care a fost populara atat inainte de razvoi, si in comunism, si in zilele de astazi.

One of the few cars to find thier way to Romania in any numbers in the 1950s wa the Skdoa 1200. The model, made between 1952 and 1956 and, in an updated version, until 1961. Sedans and estates were broguht into the country; the post office used a van version. I will talk about non-sedan versions later. Not many were imported, of course; certainly not more than a few hundred. One has still survived in the Maramures region, albeit in very poor condition. Skodas have always been a popular make in Romania, whether before the war, under communism, or in the modern era.




1 comment:

  1. Skoda 1200 au fost importate, foarte putine, in varianta autosanitara. Erau de fapt niste breakuri, care nu aveau usa spate stanga, echipate in interior cu tot ce trebuie unei autosanitare. Am detinut, pentru putin timp, un astfel de model. A sfarsit la fier vechi demult insa.

    ReplyDelete